Однак в «Едельвейса» все склалося інакше. 1992 року Людмила Супонькіна відправила відеокасету із записом виступу свого ансамблю в Москву, на конкурс «Утренняя звезда». Невдовзі надійшло запрошення взяти в ньому участь. Кажуть, що молодим і наполегливим колективам щастить: «Едельвейс», який уперше брав участь у дуже престижному конкурсі, дійшов до суперфіналу і п’ять разів за той сезон виступав у Москві. Це був справжній успіх. Однак проблем ансамблю він не вирішив. Не було приміщення, коштів на постановку танців, костюмів, та й участь у фестивалях і конкурсах, як правило, коштувала недешево.

Художній керівник «Едельвейса» Людмила Супонькіна згадує, як годинами висиджувала в приймальних потенційних спонсорів — просила заплатити за оренду залу. Плакала від безвиході, а увечері йшла на репетицію, адже всі ці десять років в ансамбль ішли і йшли діти. Поступово приходило визнання і в себе вдома. Власті почали допомагати ансамблю. Тепер в «Едельвейса», а точніше, у двох «Едельвейсів» — народного ансамблю «Сузір’я «Едельвейса», яким керує Людмила Супонькіна, і зразкового ансамблю «Едельвейс», керованого її дочкою Оленою Присяжненко, — є «дах над головою». Останніми роками рівненський «Едельвейс» узяв участь у багатьох конкурсах і фестивалях, неодноразово завойовував призи. Сьогодні його керівники готують свій повномасштабний телевізійний конкурс на каналі УТ-1 під назвою «Прем’єр-ліга». Перші його програми глядачі зможуть побачити вже перед Новим роком.

За час існування «Едельвейса» поставлено десятки танців, багато з яких радують глядачів уже не один рік. Проте костюми, наприклад, для своїх виступів учасники колективу шиють самі — так дешевше. На кожну поїздку, як і раніше, шукають гроші. Така праця під силу хіба що ентузіастам, які безкорисливо люблять хореографію, дітей і всіх нас, глядачів, яким у наш нелегкий час дуже потрібні гарні видовища.

Володимир КОНЄВ, «День», Рiвне