Напередодні 8 Березня Президент України Леонід Кучма присвоїв звання заслуженого працівника культури України керівнику народного ансамблю естрадного танцю “Едельвейс” Людмилі Супонькіній. Церемонія урочистого вручення відбулася у Маріїнському палаці у Києві.

Про виступ ансамблю “Едельвейс” на конкурсі “Утренняя звезда” знає чи не кожен рівнянин. А завдячує колектив наполегливій праці цієї жінки, яка “поставила ансамбль на ноги” і привела до визнання на європейському рівні.

Сама пані Людмила танцює ще змалечку. Професійну діяльність вона розпочала у 18 років, тож сьогодні фактично вона має тридцять років стажу. Хоча дивлячись на цю молоду, струнку чарівну жінку, не віриться, що вона вже бабуся. Більше того — її чотирирічна онука вчиться танцювати в “Едельвейсі”.

У 1989 році пані Людмила створила ансамбль танцю “Едельвейс”. І вже через два роки, у 1991-му відвезла відеозапис танцювальних номерів ансамблю на конкурс “Утренняя звезда”. Колектив пройшов відбірковий тур, чвертьфінал, півфінал і… вийшов у суперфінал. Після такого грандіозного успіху прийшло визнання. А у 1997 році “Утренняя звезда” разом із зірковим ведучим Юрієм Ніколаєвим побувала у Рівному. 22 колективи-переможці цього конкурсу з Росії, України та Білорусі виступили у Рівненському міському палаці культури у програмі “Зірки “Утренней звезды”. Не розчарував і 2000 рік — “Едельвейс” завоював почесне третє місце серед 57 європейських колективів на конкурсі “Надія Європи”. А в наступному 2001-му ансамбль отримав гран-прі на фестивалі “Земля під білими крилами”.

— На початку професійної кар’єри було досить важко, — зізнається пані Супонькіна. — Сама мусила навчати кілька танцювальних груп і працювати над постановкою танцювальних номерів. Зараз набагато легше, адже мені допомагають дочки Олена та Валерія, які не тільки танцюють, а й навчають юні таланти. Сценаріями номерів я займаюся й зараз, але дівчата вже перейняли цей досвід. Проте ми не будемо зупинятися на досягнутому.

На святковому концерті до 8 Березня, який відбувся у міському палаці культури, Людмила Супонькіна виглядала заклопотаною, але щасливою. І не дивно, адже вона дізналася про Указ Президента за два дні до концерту. Від’їжджаючи до Києва, дуже хвилювалася про підготовку вихованців до виступу. Але “Едельвейс” впорався. Ансамбль виконав 23 номери, чимало з них глядачі бачили вперше. Проте навіть вже відомі танцювальні композиції викликали захоплення. Не менш бурхливо реагувала публіка й на неординарних ведучих — двох дівчаток трьох та чотирьох років, переодягнених у хлопчиків. Вони вітали своїх матусь і всіх жінок із святом весни, що додавало сентиментального настрою яскравим і динамічним виступам “Едельвейсу”. Програма включала і вручення подарунків від супермаркету “Край”.

До речі, це було не лише шоу, а й звіт-концерт. Рішенням атестаційної комісії, яке оголосили після програми, “Сузір’я Едельвейс” отримало підтвердження звання народного аматорського колективу, присвоєне у 1997 році. Підтвердили й звання, присвоєне “Едельвейсу” у 1995 році — зразковий ансамбль естрадного танцю. Тож Людмила Супонькіна святкувала потрійне свято.

Категорія: Новини >

Автор: Ольга ПОЛЯНСЬКА