Упродовж вихідних Міський палац культури “Текстильник” перетворився на міні-телестудію, де проходила друга зйомка телеконкурсу вокалістів та сучасної хореографії “Прем’єр-ліга”. Близько 600 учасників з усіх регіонів України завітали до Рівного продемонструвати свої таланти.

Вже вп’яте під егідою молодіжної громадської організації “Едельвейс” проходить цей мистецький фестиваль, в якому молодь від 5 до 22 років має можливість засвітитися на чотирьох телеканах: УТ-1, УТ-2, “Рівне 1” та УТР — всесвітній мережі, яка транслюється на 54 країни.

Як говорять самі учасники, це досить привабливо, адже вони завжди мріяли побачити себе на телеекрані.

Гості з Кривого Рогу вокально-хореографічний гурт ”Діти часу” вперше беруть участь у фестивалі, нагода стати зіркою підштовхнула їх до виступу у “Прем’єр-лізі”. Дівчатка хочуть й надалі виступати в конкурсі. Та не тільки вони. Людмила Супонькіна — одна із засновників цього дійства — говорить, що одним виступом молоді виконавці не закінчують, а й в наступні роки із задоволенням приїжджають до нас. Так, переможці попередніх років, а зараз гості ліги Аніта (Рівне), Ганна Лайван (Дніпропетровськ), Влад Ісаєнко (Кременчук) та чимало інших, нещодавно запалених зірок, вважають за честь зробити свій внесок у благодійність телеконкурсу.

А благодійність таки є: організатори зробили безкоштовні квитки для дітей-сиріт, а зібрані фестивалем кошти підуть на розвиток молодіжного мистецтва. Та й сам фестиваль створювався для того, аби задовольнити дітей, заохотити їх до краси і розвитку культури. Основна мета не травмувати душі юних учасників поразками, а надихати їх, як говорить пані Людмила. Тому ніхто не вертається додому з слізьми на очах, а з дипломами в руках, а дехто — навіть з медалями.

Оцінювання конкурсантів проводили компетентні судді: викладач кафедри сучасної хореографії Київського національного університету культури та мистецтв Ольга Кебас, доцент кафедри хореографії інституту мистецтв РДГУ Валентина Пуйова, керівник народного ансамблю сучасного танцю ”Едельвейс” Олена Присяжненко, заслужений діяч мистецтв Олександр Тарасенко, заслужена актриса України Ліна Ізарова, заслужений працівник мистецтв України Святослав Мельничук, лауреат міжнародного конкурсу вокалістів Наталія-Марія Фарина, начальник відділу культури Рівненського міськвиконкому Андрій Ткачук, директор Міського палацу культури Микола Панащук. Визначення переможців проводилося не за віковими категоріями, а за кількістю балів абсолютного чемпіонату чи не єдиного дитячого конкурсу, який транслює виступи без заздалегідь підготовленої фонограми.

Отже, хто не встиг переглянути конкурс під час зйомок, зможе насолодитися співом і танцями майбутньої української естради влітку, коли відбудеться трансляція на телеканалі. Тільки не проґавте.

Автор: Олександра КОБИЛЯНСЬКА Рівненська газета.