Колективи мистецького об єднання “Едельвейс” мають інше кредо, їх репетиційний процес будується за іншими законами, вони постійно демонструють рух уперед. Отже 23 березня в приміщенні міського палацу культури «Текстильник» відбудеться черговий святковий концерт народного ансамблю сучасного танцю «Едельвейс», колективу, відомого своїми яскравими постановками не лише на території міста, області, країни, але й далеко за їх межами.

Колектив нараховує 500 учасників і в своєму складі містить народний ансамбль сучасного танцю «Сузір’я Едельвейс» (кер. – Присяжненко О.С.), зразковий ансамбль «Едельвейс» (кер. – Супонькіна-Лагнюк В.С., хореограф Гопанчук О.В.) та «Едельвейсики» (кер. – Лагнюк Т.В., хореографи – Лагнюк І.О., Пелешок О.С.). Сьогодні – це справді нова, потужна мистецька школа танцю, що ставить за мету прилучення до мистецтва молоді засобами хореографії.

Художніми керівниками цього достатньо складного конгломерату є Заслужений працівник культури України, Кавалер ордена Княгині Ольги ІІІ ступеня Супонькіна Людмила Петрівна та лауреат Премії Кабінету Міністрів України Присяжненко Олена Сергіївна, які й поставили за мету об’єднати в межах одного закладу чимало освітньо-виховних та мистецьких форм.

На базі колективу сьогодні створена Всеукраїнська організація «Федерація сучасної хореографії» та вокалу України, що має назву «Прем’єр Ліга України». Не лише у керівництва колективу, але й у його вихованців є бажання якісно виконувати свою справу, самовдосконалюватися, що, в свою чергу, й демонструє яскраві результати на численних фестивалях – конкурсах.

Програма святкування заходу нараховуватиме 45 номерів, з яких 14 прем’єр. Новинкою будуть сюрпризи та святковий розіграш серед присутніх гостей.Тож побажаємо здоров’я, нових творчих задумів та яскравих постаноков.

Сергій Виткалов