Ніщо, кажуть, так не згуртовує колектив, як спільні поїздки та відпочинок. Отож і едельвейсівці вирішили після декількох сольних концертів і багатьох виступів дещо перепочити, присвятивши своє дозвілля красі та новим враженням. Вибір було зроблено на користь осінніх Карпат, де колектив віднедавна став частим гостем. Були ми там взимку, навесні, влітку. Але ще жодного разу карпатські вершини не тішили нас своєю незрівнянною красою восени. Тож частина колективу у кількості 45 осіб вирушили 26 жовтня на зустріч з чудовим Карпатським краєм. І хоча синоптики лякали нас холодною погодою зі значним зниженням температури, дощем та снігом, рішення було прийнято однозначно і безповоротно.

Як і зазвичай, нас гостинно прийняли господарі садиби «Над річкою», що знаходиться в с. Микуличин, поблизу м. Яремче. Екскурсія на вершину гори Маковиця принесла діткам незабутні враження як від чудової краси осінніх карпатських гір, так і від самого сходження на гору. Втомлені й задоволені едельвейсівці відпочивали та чекали наступного дня і нових пригод.

Екскурсія в музей музичних інструментів у с. Верховина, що над річкою Чорний Черемош додала як діткам, так і дорослим гарного настрою. А попереду був міжнародний гірськолижний курорт Буковель. І треба сказати, що восени він теж дуже гарний. Хоча, звичайно, відсутність снігу робить неможливим катання на лижах та санчатах. Проте від катання на підйомнику та екскурсії по території курорту ми отримали надзвичайне задоволення.

Екскурсії екскурсіями, а творчий колектив – творчим колективом. Тому вже традиційно після вечері провели ми конкурс талантів, у якому взяли участь майже всі дітки. Як у кожному змаганні, члени журі нагородили спеціальними призами найкращі номери та їх учасників.

І ось останній день поїздки – вранці погода таки зіпсувалась, і під час відвідування м. Яремче майже весь час йшов дощ. Та що це для дружного і веселого колективу?! Радісні, переповнені враженнями від побаченого і з загальним бажанням приїхати до Карпат ще не один раз повернулись ми до Рівного.

Прочитавши цю статтю, дехто скаже – ну і що, звичайна екскурсія в Карпати, що тут такого? Можливо і так, але треба не забувати, що у творчих людей нічого просто так не буває. Нові творчі ідеї і задуми, що виникли як у керівників ансамблю, так і у дітей під час цієї поїздки, досить скоро будуть втілені у нових постановках та концертах!..

Ніна Пелешок