Керівникові народного ансамблю сучасного танцю «Сузір’я Едельвейс» Рівненського міського палацу культури «Текстильник» Олені Присяжненко присвоїли звання Заслуженого працівника культури України. Відповідний указ про це підписав Президент України Віктор Янукович 18 травня.

Таке почесне звання рівненський хореограф здобула з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, що відзначається в Україні 19 травня. Відтак, Олену Присяжненко нагородили за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, багаторічну творчу діяльність та високу професійну майстерність. До речі, раніше Олена вже удостоювалась державних нагород. Відтак, вона є лауреатом премії Кабінету міністрів України за вклад молоді в розбудову України.

Нагадаємо, що Олена Присяжненко вже більше 15 років працює у колективі Мистецького об’єднання «Едельвейс». Вона – талановитий хореограф, яка зі своїм власним творчим баченням створює незабутні хореографічні композиції, що не залишають байдужими жодного глядача. У повсякденній клопіткій праці зі своїми вихованцями вона проявляє себе як вимогливий керівник, чуйний вихователь та щира віддана людина. Саме це дозволяє її ансамблю щоразу досягати намічених цілей, а кожному вихованцю – гармонійно розвиватись як особистості: духовно та фізично.

До речі, саме Олена була автором ідеї та одним з головних організаторів унікального гранд-проекту «Танцювальний БУМ: бал унікальних можливостей», який наприкінці минулого місяця відбувся у Рівному та був присвячений Міжнародному Дню танцю.

«УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 284/2013

Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, багаторічну творчу діяльність, високу професійну майстерність постановляю:

присвоїти почесне звання

“ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ”

ПРИСЯЖНЕНКО Олені Сергіївні – керівникові народного ансамблю сучасного танцю “Сузір`я Едельвейс” комунального закладу “Рівненський міський палац культури” Рівненської міської ради

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

18 травня 2013 року»

– Звісно, мені дуже приємно отримати таку відзнаку. Хоча подібні нагороди ніколи не були для мене ціллю чи метою, але все одно це – приємно. Дякую своєму колективові за підтримку, спільну працю та віру у те, що ми робимо!, – поділилася своїми емоціями з “ЧаРівне.інфо” Олена Присяжненко.

Колектив порталу «ЧаРівне.інфо» щиро вітає Олену Присяжненко з високим званням Заслуженого працівника культури України і бажає ще більше високих злетів, творчих успіхів, нескінченного натхнення та невичерпної енергії, аби і далі тішити усіх рівнян своїми неймовірними постановками та достойними досягненнями!

Марина НАЗАРЧУК «ЧаРівне.інфо»