Танцювальний «БУМ» відбувся! Гучно, яскраво, масштабно! Хто був у залі «Текстильника» 28 квітня, той неодмінно підтвердить, що аплодисменти на адресу учасників «БУМу» лунали безперервно! І це закономірно. Адже кожен номер програми – то або прем’єра, або несподіваний мікс танцю і рок-музики, або ж хореографічний дебют журналіста, лікаря, митника, бізнесмена…

«Все вийшло саме так, як і хотілося! – Із радістю каже керівник проекту «БУМ» Олена ПРИСЯЖНЕНКО. – Раніше це шоу було тільки в моїй голові, а 28 квітня всі побачили його наяву. Відомі рівняни, учасники події, добре впоралися з хореографією. І довели, що люди інших професій таки можуть танцювати на високому рівні. Вони всі в один голос кажуть, що готові вийти на сцену й наступного року, тож ми вже міркуємо про майбутній спільний танець для учасників «БУМу-2013». І взагалі вже починаємо думати про «БУМ-2014», про його зіркових учасників і про те, як зробити шоу ще кращим і цікавішим для публіки. Ідей є багато. Будемо втілювати!»

На разі ж розповідаємо про те, як пройшов «Бал Унікальних Можливостей» цієї весни. Отож… Дійство відбувалося на двоярусній сцені: перший ярус слугував сценічною площадкою для хореографів, на другому ж розмістився симфонічний оркестр «Brevis». Під час шоу працювали дві пари ведучих: Валерія Супонькіна-Лагнюк і Костя TarantinOFF на сцені вели основну лінію проекту, а в залі В’ячеслав Білецький та Віта Дмитрук зустрічали зіркових учасників і мило бесідували з ними про танці й про життя. Захід вразив великою кількістю неочікуваних номерів і танцювальних прем’єр від ансамблю «Сузір’я Едельвейс». Серед них – філософська постановка «Все в твоїх руках», екстремальне поєднання хореографії та велоспорту, численні номери у супроводі симфонічного оркестру «Brevis» і молодіжного рок-гурту «Флаєр» та, звичайно, танцювальний флешмоб для глядачів!

Та справжній захват у публіки викликав вихід на сцену відомих та успішних у своїй професії рівнян – зіркових учасників «БУМу». А це, нагадаємо, директор телеканалу «Рівне 1», телеведучий Віктор Данилов, журналіст каналу «1+1» Олександр Курсик, бізнесмен Сергій Жабчик, начальник відділу організаційного та документального забезпечення Рівненської митниці Ірина Яблонська, директор Палацу культури «Текстильник» Тарас Максименко і головний лікар пологового будинку Рівненської міської ради Сергій Сулімовський. Тепер за порядком…

Першою із зіркових учасників на сцені з’явилася Ірина Яблонська. І одразу здивувала всіх неабиякою професійною підготовкою і відмінною фізичною формою. Ритм, темп, чіткість рухів, характер – танго Ірини було досконалим. До того ж у танці Ірина продемонструвала велику кількість акробатичних елементів, які виконала з легкістю і щирою посмішкою на обличчі. «Станцювати танго – це моя мрія, – зізнається Ірина. – І вона здійснилася. А тому, віддихавшись після складного номеру, я відчувала неймовірне задоволення. Величезне спасибі моєму партнеру В’ячеславу Бубало за те, що він був справжнім ПАРТНЕРОМ! Я дуже хвилювалася, ноги тремтіли, але В’ячеслав тримав мене дуже сильно і надійно. Це додавало впевненості в тому, що все у нас вийде чудово!»

Сергій Жабчик вийшов на сцену з дружиною Олександрою і маленькою донечкою Анастасією. До речі, за гарним збігом обставин Настуся саме 28 квітня відзначає свій День народження. Тож танцювальний номер Сергія став справжнім сімейним святом. Ведучим у залі бізнесмен зізнався, що відчуття після виступу в нього такі, наче щойно державний іспит склав! Але вже за секунду Сергій додав, що з радістю станцював би на сцені «БУМу» ще раз!

Не зважаючи на біль через пошкоджену на репетиції ногу, жваво стрибав на сцені Сергій Сулімовський. Образ пірата дуже пасував головному лікарю пологового будинку, а надто тоді, коли він із величезної скрині, де мали би бути скарби, несподівано дістав… немовля (звісно, іграшкове!).

Танцювальною і навіть акторською майстерністю вразив Тарас Максименко. Роль колоритного дещо вередливого героя, закоханого у маленьку солісточку «Едельвейсу», вдалася директору «Текстильника» на славу. Ведучим Тарас Максименко розповів про свої враження такими словами: «Цей виступ, наче машина часу, повернув мене у далеке танцювальне минуле, в ті дні, коли я був учасником колективу «Дружба». За такі гарні спогади я по-особливому вдячний організаторам проекту «БУМ».

Аж два танці в одному номері презентував публіці Олександр Курсик – вальс і рок-н-рол. Під час репетицій Сашко не раз казав, що найскладнішим для нього був елемент, коли треба крутися навколо себе кілька разів… та ще й з партнеркою на руках. Але і цей рух, і всі інші журналіст виконав бездоганно. А після виступу пообіцяв глядачам, що наступного року вийде на сцену вже разом зі своєю маленькою донечкою Олександрою.

Віктор Данилов на сцені проекту «БУМ» демонстрував не лише хореографічну вправність, але і навики бойового мистецтва – запальний танок із шаблями! Виступав Віктор Данилов останнім серед зіркових учасників. «Через це, – зізнався нам директор телекомпанії «Рівне 1», – я дещо перегорів. І на перших кроках трохи збився. Але то був секундний переляк, і вже за мить я повернувся в ритм. На сцені бракувало кисню. Не уявляю, як солісти «Едельвейсу» відпрацьовували стільки танців поспіль! Вразив масштаб дійства. Організатори замахнулись на гранд-шоу і зробили таку подію, якої в нашому місті, як на мене, ще не було»!

Олена ГАВРИЛЮК для Видавничого дому “ОГО”