На ювілейних концертах рівненського “Едельвейсу” – аншлаг! Ця таємнича гірська квітка у Рівному стала не лише його обличчям але ще й старожилом міста. Едельвейсу 25! Народний ансамбль сучасного танцю “Едельвейс” відзначив чвертьстолітній ювілей гучними аншлагами та новими творчими планами.

Переповнена зала у міському палаці культури на концертах народного ансамблю сучасного танцю “Сузір’я Едельвейс” – явище практично традиційне. А на святкових концертах, присвячених 25-річчю улюбленого ансамблю просто аншлаг.

Два дні поспіль велика родина “Едельвейсу” тішила поціновувачів танцювального мистецтва своїми надбаннями. Кажуть, прагнули показати усе, що навчилися та чим пишалися.

Сьогодні півтисячний колектив складається з народного ансамблю сучасного танцю “Сузір’я Едельвейс”, зразкових ансамблів “Едельвейс” та “Едельвейсики”. Вони теж взяли активну участь у святкових концертах. Маленька Діана танцює в Едельвейсі з 3 років. І хоч їй зараз лише 6 – вона вже впевнено отримує і свою частку оплесків на концертах.

Для багатьох Едельвейс став другою родиною. Діти кажуть, цінують кожну хвилину, що проводять на репетиціях. Яна Поліщук танцює тут вже 12 років. І впевнена, що знайшла себе.

Втім Едельвейс – це не просто школа хореографії чи велика родина.

Її вихованці створюють цілу творчу лабораторію у нашому місті. На телеканалі Рівне 1 вони ведуть власну програму “Міксер”. А наймолодші дивують своїм світобаченням дорослих у програмі “Вустами дитини”. Керівники Едельвейсу кажуть, прагнуть створити для дітей атмосферу творчої радості та гармонії. Щоб діти завдяки мистецтву танцю вчилися бути добрими, чуйними, працелюбними, дисциплінованими, і відповідальними.

Наталка Пастухова. Юрій Кобів. Михайло Кликов Телеканал “Рівне 1”